تبلیغات
راهنمای خرید سوپر مارکت - نگهداری میوه و سبزیجات

به نام یزدان

راهنمای خرید سوپر مارکت
درود بر شما  به   راهنمای خرید سوپر مارکت  خوش آمدید


¿نگهداری میوه و سبزیجات
پنجشنبه 26 مهر 1386

.

نگهداری میوه و سبزیجات در فریزر


با پایان گرفتن تابستان و شروع فصل پاییز، اغلب محصولات كشاورزی (نظیر باقلا، نخودفرنگی، لوبیافرنگی، بامیه، شوید، گوجه فرنگی، هلو و...) بی تردید تعدادی از خانواده ها جهت رفع كمبود این محصولات در فصول آتی به فكر نگهداری آنان به روش های مختلف می افتند. اگرچه روش های مختلفی برای نگهداری این مواد غذایی از جمله انجماد، خشك كردن، كنسروكردن و... وجود دارد ولی یكی از بهترین شیوه های حفظ محصول به صورت تازه و با ارزش غذایی بالا، انجماد است.

Tutti Frutti Art Print by Camille Soulayrol


    منجمدكردن غذا اگر درست انجام شود روشی برای جلوگیری از فساد مواد غذایی است. دراین روش می توان موادغذایی را به حالت طبیعی و به مدت طولانی نگهداری كرد؛ زیرا در انجماد میكروارگانیزم ها و آنزیم ها غیرفعال می شوند و تا زمانی كه غذا به صورت منجمد و به خوبی نگهداری شود، باكتری ها رشد نخواهندكرد. بنابراین اگر غذا از حالت انجماد خارج شود، باكتریها شروع به فعالیت خواهندكرد و دراین حالت رشد و تكثیر میكروارگانیزم ها سریعتر می شود. زیرا طی عملیات انجماد تغییراتی در محصول رخ می دهد از جمله در انجماد كند، كه معمولاتوسط فریزرهای خانگی انجام می پذیرد، بلورهای درشت یخ تشكیل شده و باعث صدمه زدن به سلول های مواد غذایی می گردد و درنتیجه بافت ماده غذایی نرم و سست شده و بعد از رفع انجماد رشد و تكثیر میكروارگانیزم ها بر روی غذا سرعت می یابد.
    لازم به یادآوری است كه نگهداری طولانی غذا به صورت فریزشده و یا استفاده از بسته بندی نامناسب موجب عوض شدن رنگ و طعم آن می شود. اگرچه ممكن است مصرف آن برای ما مشكلی ایجاد نكند اما از نظر شكل ظاهری مناسب نیست.
    برای منجمدكردن مواد غذایی نیاز به تجهیزات زیادی نیست. داشتن یك فریزر كه دمای آن روی 18-درجه سانتی گراد تنظیم شده، موادغذایی با كیفیت بالا، برچسب و یك مداد (جهت یادداشت مواردی نظیر نوع ماده غذایی، وزن، تعداد افراد، تاریخ فریزكردن و... ظرف بسته بندی) و ظروف مخصوص فریزر الزامی است. این ظروف می توانند كیسه های پلاستیكی (فریزری)، شیشه های كنسروی، ظروف پلاستیكی درپوش دار مخصوص پنیر و قالب های كره، فویل آلومینیومی، ورقه های پلاستیكی یا ورقه های مخصوص فریزر باشند.
    مهم نیست محتویاتی كه داخل ظرف قرار می گیرد چیست، فقط به خاطر داشته باشید كه غذا بعد از انجماد منسبط شده و باید فضای اضافی برای این امر در نظر گرفته شود. اگر این كار را انجام ندهید، غذا منبسط شده و در حین انجماد، محتویات ظرف به بیرون تراوش می كند كه می تواند باعث صدمه زدن به بسته بندی شود. از سویی این تراوشات سطح فریزر را آلوده كرده و یك توده یخی به جا می گذارد.
    ذكر این نكته ضروری است؛ كه علیرغم روش های مختلف نگهداری محصولات غذایی بهترین روش مصرف مواد غذایی با ارزش تغذیه ای و كیفیت بالا، استفاده از مواد غذایی تازه می باشد. به همین دلیل توصیه اینجانب آن است كه همیشه به اندازه مصرف روزانه مواد غذایی را خریداری نمایید. چنانچه ناچارید بیشتر از نیاز خریداری كنید، سعی كنید فقط مقداری برای مصرف چند روز تهیه فرمایید و برای نگهداری آن از یخچال استفاده كنید. به هر حال یادتان باشد تازه خوری و مصرف روزانه مواد غذایی مدنظر تمامی متخصصین و كارشناسان مواد غذایی می باشد. همچنین در صورت استفاده از مواد غذایی فرآوری شده به تاریخ تولید و انقضا دقت فرمایید و مقداری از آن تهیه نمایید كه در كمترین زمان ممكن مصرف شود. لذا هنگام خرید، محصولات فرآوری شده را با توجه به تعداد افراد مصرف كننده و مقدار مورد نیاز در یك وعده تهیه نمایند. به عنوان مثال؛ چنانچه تنها زندگی می كنید از پنیرهای تك نفره و یا ماست های تك نفره استفاده كنید و یا چنانچه تعداد افراد خانواده شما چهار نفر می باشند از رب گوجه فرنگی های نیم كیلویی و یا خامه های یك چهارم لیتری استفاده نمایید.

Citrons Verts Art Print by Amelie Vuillon
    دكتر مسیح انصاری دزفولی
    


    انجماد میوه ها
    بیشتر میوه ها بعد از بریده شدن، رنگشان تغییر می كند، در نتیجه شما به ماده ای جهت حفظ رنگ میوه ها نیاز دارید. برای این كار می توانید میوه های بریده شده را در محلولی حاوی یك قاشق چای خوری آب لیمو در یك لیتر آب، قرار دهید و یا می توانید از محلول های ضدتیرگی تجاری با توجه به دستورالعمل آن ها استفاده كنید. از شكر نیز به عنوان افزودنی، برای انجماد برخی میوه ها استفاده می شود. شكر باعث حفظ رنگ و تشدید طعم میوه می شود. شما می توانید از دو راه شكر را اضافه نمایید:
    ¤ پاشیدن مستقیم شكر بر روی میوه و مخلوط كردن آن ها با هم.
    ¤ تهیه محلول آب و شكر (شربت)، در این حالت شربت را بر روی میوه ریخته به گونه ای كه كاملاروی میوه را بپوشاند.
    دستورالعمل تهیه شربت
    ¤ شربت رقیق: 2 فنجان شكر را با 4 فنجان آب مخلوط كرده بجوشانید. در این حالت 5 فنجان شربت حاصل می شود.
    ¤ شربت متوسط: 3 فنجان شكر را با 4 فنجان آب مخلوط نموده و سپس آن را بجوشانید. در این حالت 5.5 فنجان شربت به دست می آید.
    ¤ شربت غلیظ: چهار و سه چهارم فنجان شكر را با 4 فنجان آب مخلوط كرده و سپس آن را بجوشانید. در این حالت 6.5 فنجان شربت به دست می آید.
    یادآوری: شربت را قبل از استفاده خنك نمایید.
    انجماد سیب برای پای سیب
    ابتدا سیب ها را پوست كنده، تخم آن ها را بگیرید و سپس برش داده و در محلول ضدتیرگی قرار دهید، پس از خروج از محلول ضدتیرگی آن ها را بشویید. در صورت دلخواه می توانید به ازای هر یك كیلو سیب مقدار یك دوم فنجان شكر بر روی آن پاشیده مخلوط كرده، بسته بندی و در فریزر قرار دهید.
    انجماد سس سیب
    ابتدا سیب ها را شسته و به 4 قسمت تقسیم كنید. تخم ها را جدا كرده آنگاه آن ها را به همراه مقداری آب بپزید تا نرم شوند. سپس سیب های پخته شده را رنده كرده و با استفاده از مخلوط كن مخلوط كرده و از صافی بگذرانید. چنانچه میل دارید با مقداری شكر، آن را شیرین كنید. در انتها آن ها را در ظروف بسته بندی قرار داده و فریز نمایید.
    انجماد زردآلو برای پای زردآلو
    ابتدا زردآلوها را شسته و به دو نیم تقسیم كنید، هسته آن ها را جدا كرده و در صورت تمایل پوست را نیز جدا كنید. چنانچه مایل به این عمل هستید (جدا كردن پوست از زردآلو) آن ها را به مدت یك دقیقه در آب جوش قرار دهید تا پوست آن به راحتی جدا شود.
    سپس زردآلوها را مدتی در محصول ضدتیرگی قرار دهید. آنگاه شستشو و آبكشی كنید. در صورت تمایل به ازای هر یك كیلو زردآلو یك دوم فنجان شكر اضافه و مخلوط كنید. در انتها آن ها را بسته بندی كرده و در فریزر قرار دهید.
    انجماد تمشك برای پای مربا
    ابتدا دم تمشك را جدا كنید، شسته و آبكشی كنید. در صورت تمایل به ازای هر یك كیلو تمشك می توانید از 3.4 فنجان شكر استفاده كنید. بسته ها را پر كرده و سپس در فریزر قرار دهید.
    انجماد گیلاس برای پای گیلاس
    ابتدا دم گیلاس را جدا كرده، سپس آن ها را شستشو و آبكشی كنید. در ضمن هسته گیلاس را جدا كنید. 3.4 فنجان شكر را با یك كیلو گیلاس مخلوط كرده بسته بندی نموده و منجمد كنید.
    انجماد انگور فرنگی
    ابتدا شكوفه و دم انگور را جدا كنید. سپس آن ها را شستشو و در داخل ظروف، بسته بندی كنید. برای انجماد انگور فرنگی شكر اضافه نكنید. در صورت تمایل می توانید از شربت غلیظ استفاده كنید. به گونه ای كه شربت، انگور فرنگی را بپوشاند، سپس آن را فریز نمایید.
    انجماد هلو برای پای هلو
    ابتدا هلوها را شسته، هسته آن را جدا كنید و پوست آن را در صورت تمایل جدا نمایید. برای این كار می توانید هلوها را به مدت یك دقیقه در آب جوش غوطه ور كنید. این عمل باعث می شود پوست هلو به راحتی جدا شود. هلوهای پوست كنده را در محلول ضدتیرگی قرار داده و سپس آبكشی كنید و آن را در ظرف قرار دهید. با آب سرد هلوها را بپوشانید. در ظرف را محكم بسته و در فریزر بگذارید.
    انجماد گلابی
    ابتدا گلابی ها را شسته، پوست آنها را كنده و تخم ها را جدا كنید سپس آنها را به 4قسمت تقسیم كنید. گلابی ها را در شربتی كه طبق دستورالعمل تهیه كرده اید به مدت دودقیقه بجوشانید. آبكشی و سرد كنید. گلابی ها را در ظروف قرار داده و ماده ضدتیرگی (آب لیمو) را روی آنها بریزید. ظرف را بسته و در فریزر قرار دهید.
    انجماد آلو
    آلوها را شسته به دو نیم تقسیم كنید و هسته آنها را جدا نمایید سپس آنها را در ظرف قرار داده و منجمد كنید.
    انجماد توت فرنگی
    ابتدا دم توت فرنگی را جدا كرده سپس آنها را شسته و آبكشی كنید. 3.4 فنجان شكر را به یك كیلو توت فرنگی اضافه كنید و آنها را با هم مخلوط نمایید. آن گاه توت فرنگی ها را بسته بندی كرده و در فریزر قرار دهید.

نوشته شده در پنجشنبه 26 مهر 1386 و ساعت 08:10 ق.ظ توسط : Chance
ویرایش شده در پنجشنبه 10 آبان 1386 و ساعت 07:11 ق.ظ